Amazonin halloween-maskeista repesi someraivo – olivat liian rajuja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maskisuositukset ovat olleet muutaman kuukauden ajan polttava puheenaihe ympäri maailmaa, mutta nyt keskustelua ovat aiheuttaneet hieman toisenlaiset maskit. Amazon-verkkokaupassa on myyty kohua herättäneitä koronavirusteemaisia halloween-naamareita.

Amazonin sivuilla myytiin halloween-maskeja, jotka esittävät irvokkaasti irvistävää karikatyyriä koronaviruksesta. Halloween-lateksinaamareita toimitettiin kolmannen osapuolen kauppiaiden toimesta pääasiassa Kiinasta käsin. Maskien hinta oli noin 16 euroa.

Maskeista nousi nopeasti kohu, ja esimerkiksi brittiläisen Patients Associated -järjestön Rachel Power kuvaili niitä The Sun -lehdelle mauttomiksi. Amazon on sittemmin ilmoittanut poistaneensa naamarit valikoimistaan yhtiön sääntöjen vastaisina.