Raju video vessasta – valtava hämähäkki saalisti sammakon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vaikka hämähäkkien saaliiksi päätyy Suomessa pääasiassa hyönteisiä, saalistavat lämpimämpien maiden kahdeksanjalkaiset toisinaan isokokoisempiakin eläimiä. Joskus jopa sammakoita.

Intian Jalpaigussa asuva Sujay Shah tuli todistaneeksi oman kotinsa vessassa rajua näkyä. Isokokoinen hämähäkki oli saalistanut pienen sammakon. Shah kertoo The Sun -lehden mukaan olleensa innostunut harvinaisen tilanteen todistamisesta, sillä hän on ollut kiinnostunut tieteestä ja luonnosta koko ikänsä.

Berliinin luonnonhistoriallisen museon ja Senckenbergin tutkimusinstituutin hämähäkkiasiantuntijat Jason Dunlop ja Peter Jäger uskovat videolle nähtävän ötökän olevan jahtihämähäkki. Heidän mukaansa trooppisilla seuduilla viihtyvät jahtihämähäkit voivat kasvaa erittäin isoiksi. Dunlop kertoo suurikokoisten hämähäkkien saalistavan toisinaan pieniä sammakoita, lintuja, liskoja ja joskus jopa käärmeitä.