Tämä tehokas treeni vie vain 5 minuuttia aikaa – oma keho toimii vastuksena

Fitness Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuntosaleilla on koronaviruksen vuoksi tehostettu siivousta, minkä lisäksi monilla kuntosaleilla otetaan sisälle vähemmän asiakkaita ja heitä kehotetaan pitämään turvavälejä toisiinsa ja desinfioimaan käsiään ahkerasti. Näistä turvatoimista huolimatta moni päättää kuitenkin tehdä vielä treeninsä kotona tai suuntaa lenkkipoluille.

Yksin kotona treenatessa inspiraatioita erilaisiin harjoituksiin voi löytää puhelimen sovelluksista tai YouTubesta. Nyt Poosh-kanavan julkaisemalla videolla esitellään tehokas treeni, jonka tekemiseen ei kulu aikaa kuin viisi minuuttia. Treeniin ei tarvita mitään kuntoiluvarusteita tai lisäpainoja vaan oma kehonpaino toimii liikkeissä vastuksena.

Treeni koostuu viidestä liikkeestä, jotka kuormittavat kaikkia lihasryhmiä melko tehokkaasti. Liikkeet nostavat sykkeen huippuunsa aina 45 sekunnin työjakson aikana, minkä jälkeen liikesarjojen välissä levätään 15 sekuntia. Mikäli aikaa ja energiaa riittää, voi treenin suorittaa myös tuplana ja saada 10 minuutin aikana kunnon hien pintaan.