Nainen etsi vinkkejä nukahtamiseen – testasi 34 internetin tarjoamaan niksiä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Toisinaan nukahtaminen voi tuntua ylivoimaisen vaikealta. Asiaa ei auta yhtään se, että mielessä pyörii jäljellä oleva aika ennen kuin herätyskello alkaakin jo soimaan. Nyt Sarah-niminen nainen päätti testata erilaisia nukahtamiseen liittyviä ohjeita ja niksejä, jotka hän löysi internetin avulla.

Sarah keräsi verkosta 34 nukahtamiseen liittyvää niksiä, joita ihmiset ovat pitäneet hyödyllisinä. Hän päätti testata niitä kuukauden aikana. Nainen mittasi unenlaatuaan, minkä lisäksi hän myös kuvasi öitään. Lopulta Sarah myös kysyi uniterapeutilta, mitkä hänen mielestään olivat hyviä neuvoja ja mitkä huonoja.

Sarah testasi muun muassa päällään seisomista, sanakirjan lukemista ja päänhierontalaitetta. Edellä mainitut neuvot vain vaikeuttivat nukahtamista. Sarah löysi 34 niksin joukosta myös toimivia neuvoja, joita olivat hengitysharjoitukset, ahdistavien asioiden purkaminen päiväkirjaan ennen nukkumaan menoa ja nukahtamisen vastustaminen.