Elokuvateatterit syvässä kriisissä: Maailman toiseksi suurin ketju sulkee teattereitaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronakriisi on vaikuttanut rajuilla tavoilla koko viihdeteollisuuteen, mukaan luettuna elokuvastudioihin ja elokuvateattereihin. Pandemian ansiosta maailman toiseksi suurin teatteriketju Cineworld sulkee suuren osan toimipisteistään.

Cineworld sulkee ainakin toistaiseksi kaikki teatterinsa Iso-Britanniassa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa. Päätöksen myötä pelkästään Iso-Britanniassa ja Irlannissa yhteensä 5 500 työpaikkaa on vaarassa. Yhtiö on BBC:n mukaan lähestynyt Iso-Britannian pääministeri Boris Hohnsonia ja kulttuuriministeri Oliver Dowdenia kirjeellä, jonka mukaan elokuvateollisuus ei ole nykymuodossaan kannattavaa.

Cineworldin päätös tehtiin pian sen jälkeen, kun tulevan James Bond -elokuva No Time to Dien maailmanlaajuista ensi-iltaa päätettiin jälleen siirtää. Alun perin tämän vuoden keväällä julkaistavaksi tarkoitetun elokuvan on nyt tarkoitus saada ensi-iltansa huhtikuussa 2021. Uuden Bondin ja muiden suurten elokuvatapausten viivästymisellä pelätään olevan vakavia vaikutuksia elokuvateatteriteollisuuteen.