Kuka ampui mehiläishaukkaa siipeen Taivalkoskella? Harvinainen lintu jouduttiin lopettamaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Metsähallituksen erävalvonta kertoo surullisen mehiläishaukan tarinan Facebookissa. Joku oli ampunut nuorta yksilöä siipeen. Lintu jouduttiin lopettamaan vammojen vuoksi.

– Taivalkosken Hepokankaalta Iijokivarresta löytyi 20. syyskuuta lentokyvytön nuori mehiläishaukka. Toimitin linnun Ranuan eläinpuistoon, jossa lääkäri totesi siiven olevan siinä kunnossa, että lintu jouduttiin lopettamaan. Mehiläishaukka tutkittiin Ruokavirastossa ja se oli muuten kaikinpuolin kunnossa ja hyväkuntoinenkin, mutta oikean siiven molemmat ranneluut oli katkaissut lyijyhauli. Avausraportin mukaan lintua oli ilmeisesti ammuttu altapäin sen ollessa lennossa. Hieno lintu ja harvinainenkin, erävalvonnasta kerrotaan.

Linnun ampumisesta on tehty rikosilmoitus. Metsähallituksen erävalvonta pyytää asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä Taivalkosken poliisiin tai paikalliseen erätarkastajaan. Mehiläishaukka on rauhoitettu ja sen tappamisesta saa 757 euron sakon.

Taivalkosken Hepokankaalta Iijokivarresta löytyi 20.9.2020 lentokyvytön nuori mehiläishaukka. Toimitin linnun Ranuan…

Publiée par Metsähallitus erävalvonta sur Lundi 5 octobre 2020