THL: Koronatartuntoja on päivässä jo yhtä paljon kuin keväällä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa todettujen koronavirustartuntojen määrä on kohonnut jo 227 tapaukseen päivässä. Luvut ovat olleet yhtä suuria viime keväänä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee, että syyslomalla kiinnitetään erityistä huomiota tartuntojen estämiseen.

Koululaisten syyslomaviikoilla moni suomalainen matkailee kotimaassa. Turvaväleistä on pidettävä huolta, kun liikutaan paikoissa, joihin kerääntyy runsaasti ihmisiä. Joukkoliikenteessä ja sisätiloissa, joissa etäisyyttä ei voida pitää, on suositeltava käyttää maskia.

Hygieniasta huolehtiminen edesauttaa oman ja muiden kotimaan matkan onnistumista. Ruskaretkiltä useisiin kuntiin eri puolille Suomea palanneet tartunnan saaneet ovat esimerkki siitä, miten tautia voi levitä alueille, joilla koronavirusta ei ole hetkeen todettu.

– Koronavirustartuntojen määrä voi yksittäisestäkin altistumistilanteesta nousta suureksi, kun palataan kotikuntaan ja jatkotartuntoja ehtii tapahtua esimerkiksi lähipiirissä ennen selkeiden oireiden alkamista, kuvailee THL:n tutkimusprofessori Hannu Kiviranta.