Trump vertasi koronavirusta flunssaan – liioitteli kuolleisuuslukuja Twitterissä

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump palasi hiljattain sairaalasta Valkoiseen taloon. Trump oli sairaalahoidossa Walter Reedin sotilassairaalassa perjantaista saakka covid-19 -taudin vuoksi.

Trump on sittemmin verrannut Twitterissä koronavirusta tavalliseen flunssaan. Presidentin mukaan flunssaan kuolee vuosittain toisinaan yli 100 000 ihmistä rokotuksesta huolimatta, eikä maata silti suljeta. Trump julisti ihmisten oppivan elämään covid-19 -taudin kanssa kuten he ovat oppineet elämään flunssankin kanssa.

Donald Trumpin on kuitenkin huomautettu liioitelleen twiitissään. Yhdysvaltojen tautikeskuksen mukaan flunssaan on vuodesta 2010 alkaen kuollut Yhdysvalloissa vuosittain 12 000 – 61 000 ihmistä. Koronaviruksen aiheuttamaan covid-19 -tautiin on puolestaan kuollut Yhdysvalloissa tähän mennessä 210 000 ihmistä, uutisoi ABC News.