Kotkan puistot palkittiin kansainvälisesti – romanttisia iltakävelymaisemia vierailijoille

Matkailu · Terhi Piiroinen

Etelä-Kymenlaaksossa meren rannalla sijaitseva Kotka on puistojen kaupunki. Nyt kaupunki on saanut peräti viisi Green Flag -tunnustusta kansainvälisesti puistoja arvioivalta raadilta. Suomessa on yhteensä yhdeksän samalla arvonimellä varustettuja puistoja.

Kotka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Alue houkuttelee viikonloppulomailijoita romanttisilla puistoillaan, joista viisi on nyt palkittu Green Flag Award -asiantuntijoiden myöntymyksellä. Kotkan puistoihin panostaminen alkoi 80-luvun lopussa, mikä näkyy nyt viheralueiden ilmeessä ja viihtyvyydessä.

Aikaisemmin vihreällä lipulla palkitut Sapokan Vesipuisto, Katariinan Meripuisto ja Karhulan Jokipuisto ovat saaneet seurakseen Sibeliuksenpuiston ja Fuksinpuiston. Green Flag Award arvioi viheralueiden hoitoa, käyttäjien osallistumismahdollisuuksia, kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja sekä ilmastonmuutosta ennakoivia toimenpiteitä puistoalueella 27 kohtaa sisältävän kriteeristön avulla, Visit Kotka-Hamina -sivusto uutisoi.