Poliisi valvoo liiketoimintakieltoja tehostetusti Lounais-Suomessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Henkilö voi saada liiketoimintakiellon jos hän on liiketoiminnassa olennaisesti laiminlyönyt siihen liittyviä lakisääteisiä velvollisuuksia. Liiketoimintakiellon voi saada myös talourikoksista. Lounais-Suomen poliisilaitos valvoo tällä viikolla tehostetusti liiketoimintakieltoja osana valtakunnallista liiketoimintakiellon valvontajaksoa.

Valvonnan tavoitteena on selvittää liiketoimintakiellossa olevien henkilöiden osallistuminen liiketoimintaan ja paljastaa liiketoimintakiellon rikkominen. Valvontaa suoritetaan sekä Varsinais-Suomessa että Satakunnassa. Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella asuu tällä hetkellä noin 100 liiketoimintakieltoon määrättyä henkilöä.

– Tuomioistuin voi määrätä henkilön liiketoimintakieltoon, jos tämä on muusta kuin maksukyvyttömyydestä johtuen laiminlyönyt lakisääteiset velvollisuutensa tai syyllistynyt liiketoiminnassa rikolliseen menettelyyn, poliisista kerrotaan.