Talent-tähti Saara Tallqvist julkaisi esikoislevynsä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Talent Suomi -ohjelmastakin tutun Saara Tallqvistin debyyttialbumi julkaistiin 2. lokakuuta, ja tänään keskiviikkona hän juhlii levynjulkkareita Helsingissä Bar Loosessa. Albumi on nimeltään Askel vapauteen, ja siitä julkaistiin äskettäin nimikkosingle.

Psykiatrisen sairaanhoitajan kolmivuoroarkeen muusikon työn liittävän Saara Tallqvistin mukaan urayhdistelmä on haastava, mutta toisaalta osa-alueet tukevat toisiaan.

– Psykiatrisen sairaanhoitajan työ on raskasta ja siihen kuuluu myös jatkuva vaarallisten tilanteiden arviointi. Työnkuvaan kuuluu vastapuolen tunteiden ääneen sanoittaminen ja siten myös omien tunteiden kanssa työskentely. Tämä sanoittamisen taito auttaa minua muusikkona tarttumaan vaikeisiin aiheisiin, ja muuttamaan ne laululyriikoiksi ja säveliksi, Saara Tallqvist kertoo.

Saara Tallqvist on vahvatulkintainen indierock-artisti, sanoittaja ja säveltäjä, joka on johtanut itse koko albumiprojektia sen sävellystyöskentelystä lähtien.

– Olen määrätietoinen ja visioin omaa toimintaani artistina. On ollut voimaannuttava kokemus rakentaa iso teos omien ajatusten ja tunteiden kautta, Tallqvist tiivistää.

Uudessa albumissa kuvataan elämän erilaisia ilmiöitä parisuhteista, kaipuusta, rakkaudesta, peloista ja epävarmuudesta. Toinen ennakkolohkaisu albumilta, Askel vapauteen, julkaistiin 25. syyskuuta. Kappaleeseen on puristettu yhteen kappaleeseen elämänilo ja vapauden tunne. Aiempi ennakkolohkaisu, Sortumisvaara, julkaistiin jo elokuussa.

– Olen elänyt elämää, jossa vapauttani ja musiikillista ilmaisuani on haluttu ulkopuolelta rajoittaa. Mikään ei saisi tulla unelmien ja oman itsemääräämisoikeuden tielle, joten asian juhlistaminen on ollut henkilökohtaisesti hyvin tärkeää, Tallqvist kommentoi.