Kaupat suomalaisille: ”Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisten kauppojen viesti asiakkaille on selkeä ja ytimekäs: Kaikkien tulisi käyttää hengityssuojainta kauppaliikkeissä asioidessaan. Päivittäistavarakaupan tuotteet ja palvelut ovat yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta välttämättömiä, joten ihmisten on pystyttävä asioimaan kaupoissa pandemiasta huolimatta.

Päivittäistavarakauppa ry ja sen jäsenyritykset suosittelevat vahvasti, että asiakkaat käyttävät kasvomaskia myymälässä asioidessaan erityisesti niillä alueilla, jotka ovat taudin kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Maskin käyttö on keino ehkäistä tartuntoja hyvän käsi- ja yskimishygienian sekä riittävien turvavälien lisäksi. Kaupan henkilökunta on varustautunut maskeilla ja kassahenkilöä suojaavilla visiireillä.

– Lainsäädäntö ei salli maskipakkoa eikä kaupan alalla ole valtuuksia sellaista valvoa, saati itse asettaa. Kaupan henkilöstöllä ei ole lain sallimia keinoja estää maskittomien henkilöiden asiointia myymälässä, muistuttaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.