Scifi-klassikosta uusi elokuvaversio – tältä näyttää odotettu Dune

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Frank Herbertin Dune, eli Dyyni, lukeutuu scifin suurimpiin klassikoihin. Muun muassa Taru sormusten herrasta -trilogiaan ja Game of Thronesiin eeppisyydessään verrattu kirja on nyt kääntymässä uudeksi elokuvaversioksi Arrival ja Blade Runner 2049 -ohjaaja Denis Villeneuven käsittelyssä.

Kahdessa osassa julkaistavan Dunen päärooleissa nähdään muun muassa Timothee Chalmet, Oscar Isaac, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Jason Momoa ja Stellan Skarsgård. Elokuvasta on tarjottu esimakua Twitterissä julkaistuissa kuvissa, joissa tähtiä nähdään heidän roolihahmoinaan.

Dunen tarina pyörii Arrakis-planeetan ympärillä, josta löytyvä ikää pidentävää ja avaruusmatkustusta helpottavaa Rohto-ainetta monet havittelevat. Ohjaaja Villenneuve on kuvaillut elokuvaansa kuin aikuisempaan makuun tehdyksi Star Warsiksi. Dunen ensi-iltaa kaavaillaan joulukuulle 2020.