Suomen hirvipeijaiset peruttu: ”Ei näissä olosuhteissa pystytä järjestämään”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Perinteiset hirvipeijaiset ovat usean kylän vuoden kohokohta ja suurin juhla, johon kokoontuu yleensä kaikki alueen asukkaat. Metsästäjäliitto ja MTK yhdessä esittävät, että metsästysseurat peruisivat tai siirtäisivät peijaisiaan tältä syksyltä ja tulevalta talvelta tuonnemmaksi koronaviruksen aiheuttaman riskin takia.

– Koronariski on nyt kohonnut ja erilaiset kokoontumiset ovat aiheuttaneet sairastumisia. Siksi on ymmärrettävää, että peijaisia ei näissä olosuhteissa pystytä järjestämään, toteaa MTK:n kenttäjohtaja Timo Leskinen.

Peijaisten sijasta voidaan järjestää kyläläisten kokoontuminen väljästi makkaratulille tai lihakeitoille taivasalle niin, että koronariski voidaan ottaa huomioon.