Bond-tyttö Margaret Nolan on kuollut – näytteli 007 ja Kultasormi-elokuvassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen näyttelijä ja malli Margaret Nolan on kuollut. Tähti oli menehtyessään 76-vuotias. Kuoleman vahvisti Nolanin poika, Oscar Deeks.

Margaret Nolan kuoli 5. lokakuuta. Uutinen hänen poismenostaan levisi kuitenkin vasta elokuvaohjaaja Edgar Wrightin twiitattua aiheesta sunnuntaina. Wright ohjasi näyttelijän viimeiseksi jääneen Last Night in Soho -elokuvan, joka saa ensi-iltansa ensi vuonna.

Margaret Nolan muistetaan erityisesti pienestä, mutta James Bond -sarjan historiaan vahvasti jääneestä roolista 007 ja Kultasormi-elokuvassa. Bondin hierojaa elokuvassa esittänyt tähti nähtiin kultaiseksi maalattuna ja kultaisiin bikineihin pukeutuneena elokuvan alkuteksteissä julisteissa. Nolan esiintyi myös Beatles-elokuvassa A Hard Day’s Night, brittiläisen Carry On -komediasarjan osissa kuten Antaa mennä tytöt ja historiallisessa kauhuelokuvassa Witchfinder General.