Peru avasi Machu Picchun yhdelle turistille – mies oli ollut jumissa maassa seitsemän kuukauden ajan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilainen Jesse Katayama matkusti maaliskuussa Peruun, tavoitteenaan vierailla inkakaupunki Machu Picchun taianomaisilla raunioilla. Suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi koronapandemian vuoksi. Mies jäi jumiin Peruun, eikä hän edes päässyt vierailemaan Machu Picchussa.

Nyt Peru on avannut Machu Picchun uudelleen, tosin ainoastaan Jesse Katayamalle ja kahdelle häntä seuranneelle valokuvaajalle. Japanilaisturisti sai erityisluvan vierailla raunioilla maan kulttuuriministeri Alejandro Neyran ja matkatoimisto Andrean Roots Perun tuella. Mies kertoi Instagramissa olevansa erittäin kiitollinen Perun hallitukselle ja maan ystävälliseksi kuvailemilleen asukkaille.

Katayaman seitsemän kuukauden pituiseksi venähtänyt Perun reissu ei ollut muutenkaan turha, sillä hän pääsi CNN-uutissivuston mukaan vierailemaan muissa turistikohteissa, opettamaan nyrkkeilyä paikallisille lapsille ja tutustumaan uusiin ystäviin. Miehen tarkoituksena on palata Japaniin 16. lokakuuta. Machu Picchu tullaan avaamaan muillekin turisteille jälleen lähiaikoina, tosin vain 30 prosentin ylekapasiteetilla normitilanteeseen verrattuna.

 

https://www.instagram.com/p/CGQvpQcpk8p/