Assembly alkaa tänään – tietokonefestivaali muuttui virtuaaliseksi

Digi · Terhi Piiroinen

Maailmanluokan tietokonefestivaaliksi kasvanut Assembly alkaa tänään keskiviikkona. Nyt ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisesti järjestettävä festivaali on maksuton ja avoin kaikille. Assembly Online tarjoaa paljon ohjelmaa ja aktiviteetteja vaikkapa syyslomaa viettävälle nuorisolle.

– Assembly ONLINE 2020 järjestetään päivän pidempänä 14.–18.10. Ohjelmassa on semi-pro turnauksia, pro-turnauksia, demoscenekompoja sekä paljon muuta aktiviteettia ja sisältöä. Voit osallistua online-assyihin omasta kodistasi, pelitiloista tai yhteistyäkumppaneiden tiloista. Nyt toteutettava konsepti on jotain sellaista, mitä ei Suomessa ole aikaisemmin tehty, Assembly Online tiedottaa.

Assembly Onlinen ohjelma järjestetään pääosin suomeksi. Verkkotapahtuma on ilmainen, kaikille avoin ja ikärajaton. Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018. Yhdessä yritykset pyörittävät muun muassa Telia Esports Series -e-urheilusarjaa, joka laajeni tänä kesänä Pohjoismaihin.