Näin teet kodistasi hyvän olon keitaan – 3 hyvää neuvoa

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tällä hetkellä moni joutuu viettämään paljon aikaa kotonaan. Sen vuoksi onkin tärkeää, että oma koti on mukava, rentouttava ja mahdollisimman stressitön paikka siitäkin huolimatta, että lapset ovat tuoneet koulupäivänsä kotiin ja aikuiset joko etätyönsä tai taloushuolia menetettyään tulonsa.

Feng Shui -ammattilainen Jane Alexander kertoi Healthista-sivustolle neuvonsa, joiden avulla ihmisten kannattaa viimeistään nyt tehdä kodistaan paikka, jossa heillä on hyvä olla. Ensimmäinen askel on siivoaminen. Siivoaminen ja turhasta tavarasta eroon hankkiutuminen puhdistavat sekä kotia että mieltä.

Ota esille koriste-esineitä, jotka tuovat sinulle hyvää mieltä. Aseta näkyville paikoille myös tavaroita, joita kodistasi löytyy suosikkiväreissäsi. Vaihda lakanat, päiväpeitto, koristetyynyt ja vaikka verhotkin mikäli kodista löytyy näitä eri väreissä.

Kotiin voi luoda tunnelmaa myös tuoksuilla. Osta kauppareissulla kotiin kukkia tai kerää luonnosta kasveja. Tuoksukynttilät ovat myös hyviä tunnelman luojia. Nyt kannattaa leipoakin, koska leipomisesta tuleva huumaavan herkullinen tuoksu saa useimmat hyvälle mielelle ja rentoutuneiksi.