Facebook kieltää rokotevastaiset mainokset

Digi Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook on ilmoittanut kieltävänsä niin kutsutut rokotekriittiset mainokset palvelussaan. Yhteisöpalvelun uusi linjaus on maailmanlaajuinen, ja se astuu käytäntöön tulevien vuorokausien aikana.

Uuden linjauksen myötä Facebookissa ei nähdä enää mainoksia, joissa vastustetaan rokottamista. Aikaisemmin Facebookissa oli kiellettyä levittää rokotevastaisia julkaisuja, jotka maailman terveysjärjestöt olivat julkisesti ilmoittaneet vääräksi tiedoksi. Yhteisöpalvelun mukaan yhtiö hylkää tästä lähtien kaikki kaupalliset ilmoitukset joissa kehotetaan välttämään rokotteiden ottamista.

Facebook on pyrkinyt viime kuukausien aikana putsaamaan imagoaan ja ehkäisemään virheellisen tiedon leviämistä yhteisöpalvelussa. Yhtiö on viime aikoina kieltänyt muun muassa holokaustin kiistävän sisällön ja QAnon-salaliittoteoriaa levittävät yhteisöt. Facebook on ilmoittanut myös piilottavansa väliaikaisesti kaikki poliittiset mainokset Yhdysvalloissa marraskuun presidentinvaalien jälkeisinä päivinä.