Eddie Van Halen keksi kitarasoittoa helpottavan välineen – nyt patentti huutokaupataan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositun Van Halen -yhtyeen kitaravirtuoosi Edward ”Eddie” Lodewijk Van Halen kuoli taannoin 65-vuotiaana. Muusikko tunnetaan melkoisena monilahjakkuutena, joka kunnostautui eläessään jopa keksijänä.

Eddie Van Halen haki vuonna 1985 pantettia kehittelemäänsä musical instrument support -keksintöä, eli soitintukea varten. Käytännössä kyse oli kitaraan kiinnitettävästä lisävarusteesta. Se tarjosi hänelle mahdollisuuden tiluttaa kitaraansa molemmilla käsillä.

Muusikko lähetti patenttihakemuksen mukana itsestään piirretyn kuvan, jossa demonstroidaan kuinka keksintö käytännössä toimii. Eddie Van Halenin alkuperäinen patenttihakemus on nykyään keräilijä Erick Kuckin hallussa. Hänen tarkoituksenaan on TMZ-sivuston mukaan huutokaupata se 15. lokakuuta ja 15. marraskuuta välisenä aikana.