Lentomatkustajan peräaukosta löytyi kultaharkkoja – pidätettiin salakuljetuksesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Salakuljettajat piilottavat toisinaan huumeita peräaukkoonsa, mutta nyt kyseisellä tavalla on yritetty kuljettaa maiden välillä myös jalometallia. Intian Keralassa on pidätetty ruumiinaukossa kultaa piilotellut mies.

Intialainen matkustaja pysäytettiin hänen matkustettuaan GoAir-yhtiön koneella Dubaista Kannurin lentoasemalle. Lentoaseman henkilökunnan epäilyksen herätti miehen epätavallinen kävelytyyli. Ruumiintarkastuksessa hänen peräaukostaan löydettiin useita sinne piilotettuja kultaharkkoja.

Tullitarkastajat mittasivat löydön painon ja totesivat kultaa olleen peräaukossa jopa lähes kilon edestä. Mies oli paljastanut salakuljettaneensa kullan sisällä välttyäkseen 18 prosentin maahantuontiveron maksamiselta. Daily Star -lehden mukaan kullan salakuljettamisen yrittäminen Arabiemiraateista Intiaan on yleistä, mutta yleensä jalometalli yritetään piilottaa tullivirkailijoilta toisenlaisilla tavoilla.