Norsulle kannabisöljyä – eläintarha vähentää eläimen stressiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puolalainen eläintarha alkaa hoitaa kahta norsuaan jokseenkin epätyypillisellä tavalla. Niiden stressiä pyritään lievittämään hampusta saatavan kannabidioliöljyn avulla.

Varsovan eläintarha ilmoitti aloittavansa kokeen, jossa eläinten mielialaa yritetään parantaa Dobrekonopien valmistaman kannabidioliöljyn avulla. Ensimmäisenä koe-eläimenä tulee toimimaan Fredzia-norsu, joka on kärsinyt laumaansa johtaneen Ernan kuoleman jälkeen. Kannabisöljyä tullaan antamaan myös lauman toiselle naaraspuoliselle elefantille, Buballe.

Eläintarhan työntekijöiden mukaan norsut ovat erittäin älykkäitä eläimiä, ja ne voivat surra laumansa kuolleita jäseniä pitkiäkin aikoja. Kannabidioliöljyä on käytetty jo koirien ja hevosten hoitoon. Nyt sen toivotaan toimivan vaihtoehtoisena lääkkeenä myös norsuille, uutisoi CNN.