Kela-huijaus leviää verkossa – tästä kannattaa varoittaa vanhuksia

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa leviää koko ajan lukemattomia huijauksia, mutta koronakriisi on lisännyt niiden määrää. Parhaillaan aktiivisena on huijauksia ainakin Osuuspankin, Postin ja Säästäpankin nimissä. Tuoreimpana tulokkaana nyt leviää myös Kelan nimissä tehty huijausviesti, johon varsinkin ikäihmiset voivat helposti langeta, ellei heitä varoiteta ansasta.

Kelan nimissä suomalaisille on viime päivinä tullut sähköposteja otsikolla ”Kyberhyökkäystä vastaan”. Viestin tekstissä väitetään huonolla suomella, että vastaanottaja olisi joutunut tietoturvarikkomuksen uhriksi ja että rikkomus on saattanut vaikuttaa terveystietoihin ja luottokorttitietoihin. Väitteiden varjolla vastaanottaja yritetään saada klikkaamaan huijauslinkkiä, jossa luvataan Kelan nimissä ”Ilmainen Luottokortti Suojauksen Vuosi”.

Pankkitietoja huijareille kalastelevan linkin luvataan tarjoavan palvelun, joka suojaa luottokorttitilin vuodeksi. Linkin kohdesivuna ei luonnollisestikaan ole Kelan verkkosivut, vaan kävijä ohjautuu siitä klikkauksen jälkeen huijareiden Tunnistaminen.com -verkkosivulle. Sivun osoite on valittu aiheuttamaan sekaannusta virallisiin palveluihin.