Etsintäkuulutettu mies pakeni poliisia Hämeenlinnassa – törmäsi kahteen liikennetolppaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Parikymppinen mies aiheutti runsaasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita Hämeenlinnassa keskiviikkoaamuna. Hän varasti huoltoasemalta bensaa, jonka vuoksi sai poliisit peräänsä. Miehen kuljettama ajoneuvo paikannettiin Hattelmalassa valtatie 10:llä ajamassa kohti Lahtea. Tästä alkoi hurja takaa-ajo.

– Poliisipartio näytti pysäytysvaloa Vanajan kirkon kohdalla ja alkuun näyttikin siltä, että auto pysähtyy asianmukaisesti. Yhtäkkiä pysäytettävän auton kuljettaja alkoi kiihdyttämään ja pyrki karkuun poliisipartiolta. Karkulainen kaahasi 90-100 kilometrin tuntivauhtia Katistentielle, jossa suistui osin kevyen liikenteen väylälle kaataen liikennemerkin tolppineen, Hämeen poliisista kerrotaan.

Matka jatkui kuitenkin eri vaiheiden jälkeen Viipurintielle, josta karkuri yritti kääntyä Harvialantielle. Käännös tapahtui liian suurella nopeudella ja pakoauto osui liikennevalotolppaan. Tämän jälkeen pakoauton kuljettaja totesi, että on parempi antautua ja hän pysäytti autonsa. Kuljettaja ja hänen kyydissään ollut nuori nainen tarkastettiin ensihoidon toimesta.

Kuljettaja oli kortiton ja hänellä oli kuusi aiempaa ajo-oikeudetta ajoa vuoden sisällä. Mieheltä otettiin verikoe huumausaine-epäilyn vuoksi. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä näpistyksenä. Lisäksi todettiin, että kuljettajalla on perässään etsintäkuulutuksia. Mies otettiin kiinni.