Pelihalli esitteli korona-ajan handsfree -flipperiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen leviäminen vaikutti monien muiden viihdemuotojen lisäksi myös erilaisiin kolikko- ja rahapeleihin. Peliautomaatit suljettiin muun muassa Suomessa viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Koronakriisi vaikutti myös Yhdysvaltojen Seattlessa siaitsevaan Add-a-Ball Amusements -pelihalliin, joka suljettiin kahdeksaksi kuukaudeksi. Nyt pelihalli on jälleen avattu uudistetuin flipperein. Käsien sijaan niitä pelataan nyt jaloilla.

Flipperit on varustettu pedaaleilla, joita polkemalla pelaaja voi laukaista pallon ja liikutella pelilaudan mailoja. Pelihallin toinen omistaja Brad Johnsen kertoo idean taustalla olleen Alex-niminen työntekijä, ja sitä kehiteltiin eteenpäin kahden vuorokauden ajan. Handsfree-flippereiden lisäksi koronan leviämistä pyritään UPI-uutissivuston mukaan ehkäisemään pelihallissa 50 prosenttia pienemmällä asiakaskapasiteetillä ja vähentämällä pelikoneita turvavälien parantamiseksi.