Kimi Räikkösen käsittämätön startti ja ensimmäinen kierros – videosta nettihitti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Formula 1 -maailmanmestari Kimi Räikkönen ei ole tällä kaudella kilpaillut Alfa Romeon tallissa kärkikahinoissa, mutta rattimiesten aatelia hän siitä huolimatta on edelleen. Tämä tuli selväksi jälleen kerran tänään sunnuntaina, kun Portugalin osakilpailussa Räikköseltä nähtiin uskomaton suoritus.

Algarven liepeillä Portugalissa sijaitsevalla Autodromo Internacional do Algarven moottoriradalla Räikkönen nousi lähtöruudukon sijalta 16 ensimmäisellä kierroksella historialliset kymmenen sijaa sijalle 6. Uskomattomasta kierroksesta Kimin autoon ohjaamokameraan tallentunut video julkaistiin F1-organisaation virallisella Twitter-tilillä, jossa siitä tuli heti somehitti.

Portugalissa voiton vei Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas sijoittui toiseksi. Osakilpailussa Kimi jäi ilman pisteitä, mutta hänen ensimmäinen kierroksensa tulee jäämään formulahistoriaan. Ei liene yllätys, että maailman urheilumediat ovat ylistäneet Räikkösen ajoa vuolain sanakääntein. Esimerkiksi Sky Sportsin F1-asiantuntijat menivät kertomansa mukaan sanattomaksi ohituksia seuratessaan.