Koska Suomessa? Sovellus kertoo, missä McDonald’sissa jäätelökone on rikki

Digi Ruoka · Tim Isokivi

Moni jäätelöä tai pirtelöä himoinnut on joutunut joskus törmännyt McDonald’s-ravintolassa pettymykseen. Jäätelökone sattuu olemaan juuri rikki kyseisellä hetkellä, ja herkuttelutuokio jää pitämättä.

Ohjelmistoinsinööri Rashiq Zahid joutui heinäkuussa pettymään vierailtuaan Berliinissä sijaitsevassa McDonald’s-ravintolassa, sillä McSundaen tilaaminen ei juuri sillä hetkellä onnistunut. 24-vuotias sai kuitenkin inspiraation jäätelönnälkäisten elämää helpottavalle sovellukselle. Hän loi McDonald’s-ravintoloiden jäätelökonetilanteen paljastava McBroken-verkkosivun.

Zahid kertoo luoneensa ohjelman takaisinmallintamalla McDonald’sin tilaussovelluksen ohjelmointirajapinnan. Saksasta Yhdysvaltoihin laajennetulla McBroken-sivustolla oli 20 minuuttia sen avaamisen jälkeen käynyt jopa 10 000 vierailijaa. Vaikka Zahid kertoo The Verge -sivustolle luoneensa palvelun vitsinä, on moni ihminen kertonut hänelle siitä olleen heille todellista hyötyä.