Raskasta Joulua lähtee areenakiertueelle – konserteissa koronajärjestelyt

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosien varrella suosituksi noussut Raskasta Joulua -kiertue toteutetaan tänä vuonna rajoitetulla kapasiteetilla, mutta esiintymislavoilla nähdään tuttuun tapaan kotimaisen rockin ykkösnimiä tulkitsemassa ikimuistoisia joulukappaleita. Kiertue pysähtyy Porin Isomäki Areenalla keskiviikkona 28. marraskuuta, Vaasan Sähkö Areenalla 4. joulukuuta ja Seinäjoki Areenalla 12. joulukuuta.

Koronatilanteen vuoksi konsertit järjestetään show & dinner -illallisina, joissa VIP-vieraille tarjoillaan kolmen ruokalajin illallinen. VIP-paikoille ikäraja on 18 vuotta, mutta katsomopaikoille ei ole ikärajaa. Porissa lavalle nousevat Battle Beast-yhtyeestä tuttu Noora Louhimo, Antony Parviainen, JP Leppäluoto ja Pasi Rautiainen. Vaasassa esiintyvät Noora Louhimo, Antti Railio, JP Leppäluoto ja Pasi Rautiainen. Seinäjoella esiintyvät Nightwishistä tuttu Marco Hietala, Antony Parviainen, Ville Tuomi ja Tuple Salmela.

Tapahtumassa noudatetaan tarkasti vallitsevia ohjeistuksia ja THL:n hygienia- ja turvavälisuosituksia. Jokaiselle VIP Show & Dinner -asiakkaalle on varattu oma istumapaikka pöydän äärestä. Illallinen tarjoillaan pöytiin kontaktien minimoimiseksi. Kattausajat illalliselle saapumiseen ovat porrastetusti, jotta ruuhkilta vältytään. Pöydät asetellaan väljästi toisiinsa nähden siten, että turvavälit pystytään takaamaan. Istumakatsomoiden paikoista myynnissä on noin kolmasosa katsomokapasiteetista suositusten mukaisten turvavälien takaamiseksi.

– On tärkeää, että myös tapahtuma-ala menee eteenpäin haasteellisista olosuhteista huolimatta Suomessa. Vahvalla yhteistyöllä ja ammattitaitoisella tuotannolla pystymme tarjoamaan nyt julkaistavilla keikoilla ihmisille tasokkaita ja odotettuja elämyksiä pikkujoulukauteen, promoottori Tommi Mäki kertoo.

Mäki tietää mistä puhuu, sillä Nordic Live Productions järjesti viime kesänä kaksi maan suurinta festivaalia, Vaasa Festivalin ja Aura Festin.

– Toteutimme poikkeuskesän 2020 aikana kaksi suurta yli 10 000 kävijän festivaalitapahtumaa Suomessa, joihin teimme kattavan turvallisuus- ja varautumissuunnitelman yhdessä viranomaistahojen kanssa. Kuluneen poikkeuskesän toteutuksista olemme ammentaneet erinomaista kokemusta poikkeusoloissa turvallisien tapahtumien järjestämiseksi. Näitä toimia käytetään myös järjestämissämme Raskasta Joulua -konserteissa, Mäki kertoo.