Fyre-floppifestivaalin järjestäjä teki vankilassa podcastia – joutui siksi eristysselliin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähihistorian eniten huomiota saaneisiin huijauksiin lukeutuneen Fyre Festival -tapahtuman järjestäjä Billy McFarland tuomittiin vuonna 2018 kuuden vuoden vankeusrangaistukseen petoksista. Nyt hän on joutunut eristysselliin tehtyään podcastia vankilasta käsin.

Tuoreessa Dumpster Fyre -nimisessä podcastissa Billy McFarland kertoo oman versionsa Fyre-floppifestivaalin taustoista ja järjestelyistä. Häntä haastatteli puhelimen välityksellä internet- ja radiopersoona Jordan Harbinger. McFarland on sittemmin joutunut viranomaisten tutkimusten ajaksi eristysselliin, jossa hän viettää 23 tuntia vuorokaudesta.

Billy McFarlandin asianajaja uskoo eristykseen joutumisen johtuneen podcastista ja sen traileria varten vankilassa otetuista kuvista. Asianajaja Jason Russo kertoo New York Times -lehdelle McFarlandin olevan mallivanki, joka ei ole syyllistynyt vankilan sääntöjen rikkomiseen. McFarland on kertonut Dumpster Fyre -podcastin keräämien tuottojen menevän suoraan 26 miljoonan dollarin korvauksiin, jotka hänet määrättiin maksamaan Fyre Festival -tapahtumaan sijoittaneille tahoille.