Napue-ginistä tutulta Kyrö Distillery Companyltä hauska mainosvideo – tätä ei Suomessa mainosteta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen alkoholikulttuuri on äärimmäisen säänneltyä, koska kieltolain ajoilta periytyvää lainsäädäntöä ei ole saatu vastaamaan 2000-luvun vaatimuksia. Viime vuosina Suomi on kuitenkin noussut laadukaiden alkoholijuomien tuottajamaana maailman kärkikaartiin. Eräs kansainvälisesti palkituista suomalaisista yhtiöistä on isokyröläinen Kyrö Distillery Company.

Napue-ginistään tunnettu yritys ei saa mainostaa juomiaan suomalaisille markkinoille, mutta muualla maailmassa sääntely ei ole yhtä tiukkaa. Nyt Kyrö Distillery Company on julkaissut verkossa Brutally Finnish -kampanjan osana mainosvideon, jossa yhtiö esittelee alan kilpailuissa laadukkaaksi tunnustettua tuoteperhettään perisuomalaisin keinoin. Tuotteita esitellään saunan, pellon ja luonnon parissa. Tätä mainosvideota yhtiö ei kuitenkaan saa esittää esimerkiksi Suomen televisiossa.

Kansainvälistä kampanjaansa varten suomalaisyhtiö joutui perustamaan Saksaan tytäryhtiön. Tarkoituksena on kasvattaa tuoteperheen tunnettuutta ja menekkiä erityisesti Saksan markkinoilla. Tuotteiden myynti olisi onnistunut myös Suomesta käsin ilman sikäläistä tytäryhtiötä, mutta Suomen lainsäädännön mukaan suomalainen alkoholiyritys ei saa markkinoida tuotteitaan verkossa edes ulkomaille.