Näin tähtiä valmistellaan elokuvarooleihin – vaatii tiukkaa treeniä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijät valmistautuvat kuukausia ennen elokuvien kuvauksia omia roolejaan varten. Etenkin roolit toimintaelokuvissa vaativat usein oman fysiikan ja kestävyyden treenaamista, minkä lisäksi moni voi joutua opettelemaan uusia taitoja esimerkiksi kamppailulajien saralla.

Julkkiksia kuntoon piiskaavat kunto-ohjaajat Ryan ja Eric Johnson ovat työskennelleet useiden näyttelijöiden kanssa. Miehet laativat muun muassa Scarlett Johanssonille tiukan parin kuukauden mittaisen treeniohjelman, jonka tuli valmistella naista Ghost in the Shell -elokuvaa varten.

Vanity Fair -kanavan julkaisemalla YouTube-videolla miehet kertovat työstään. Sekä Ryan että Eric suunnittelevat kunto-ohjelmat aina näyttelijöiden tulevia rooleja varten. Toisinaan lopputuloksena vaaditaan lihaksikkaalta näyttävää vartaloa, ja toisinaan lopputuloksen tärkein anti on näyttelijän kasvanut fyysinen kunto ja kestävyys mikäli elokuvassa on paljon vauhdikkaita kohtauksia.