Teinityttö löi poliisia hedelmäveitsellä Helsingissä – epäillään nyt murhan yrityksestä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Teinityttö yritti puukottaa työtehtävässä ollutta poliisia Helsingin keskustassa lauantaina iltapäivällä 24. lokakuuta. Poliisi epäilee, että 15-vuotias tyttö syyllistyi murhan yritykseen. Poliisimies oli ollut suorittamassa virkatehtävää partiokaverinsa kanssa.

Viranomaisetehtävässä olevan poliisiin kohdistuva tapon yritys tulkitaan aina murhan yritykseksi. Rikoksesta epäilty on tällä hetkellä pidätettynä. Epäiltyä esitetään vangittavaksi tiistaina 27. lokakuuta.

‒ Poliisi epäilee, että tyttö yritti lyödä hedelmäveitsellä poliisimiestä tilanteessa, jossa tyttö yritti päästä poliisia karkuun ja poliisimies otti hänestä kiinni. Poliisimies sai partiokaverinsa kanssa taltutettua epäillyn. Poliisimies sai tilanteessa lieviä fyysisiä vammoja, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.