Meksikon ilmavoimat pysäytti huumekuriirien lentokoneen – sisällä tähtitieteellisen arvokas huumelasti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viranomaiset ovat tehneet Meksikossa valtavan kokaiinitakavarikon. Huumeet löydettiin yksityiskoneesta, joka pakoitettiin laskeutumaan alas paikallisten ilmavoimien toimesta.

Meksikon puolustusvoimat havaitsivat yksityiskoneen tunkeutumassa laittomasti maan ilmatilaan. Lentokone pakotettiin laskeutumaan Meksikon ja Belizen rajan lähellä sijaitsevalle lentokentälle. Poliisit pidättivät toisen sen kahdesta lentäjästä, mutta toinen onnistui pakenemaan paikalta.

Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador paljasti koneen rahtina olleen kokaiinia noin 1 500 kilon edestä. Sen arvo Yhdysvaltojen katukaupassa olisi ollut Daily Mail -lehden mukaan jopa 72 miljoonaa dollaria. Toistaiseksi tiedossa ei ole, mistä lentokone oli peräisin.