Poliisi kitkee töhrimistä ja törttöilyä Ylivieskassa – mopoilla temppuilu ja seinien sotkeminen kuriin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapset ovat töhrineet seiniä ja törttöilleet mopoilla ahkerasti Ylivieskassa. Näistä on tullut ongelma ja kaupunki puuttuu nyt asiaan entistäkin tiukemmalla otteella yhteistyössä Oulun poliisilaitoksen kanssa. Vastuu on vanhemmilla.

– Seinille ilmestyneet töhryt ovat aiheuttaneet pahennusta ja niiden poistamiseen on kulunut paljon rahaa. Mopoilukulttuuriin pesiytynyttä temppuilua ja kunnoltaan vaarallisia ajopelejä halutaan kitkeä pois liikenteestä, yhteistyössä. Tähän mennessä kaupunki ja poliisi ovat järjestäneet muun muassa keskustelutilaisuuden mopoilijoiden kanssa ja seuraava tilaisuus on tarkoitus järjestää mopoilijoiden vanhempien kanssa, vaikkakin uusi korona-aalto on vaikuttamassa järjestelyihin, Ylivieskan kaupunginjohtaja Maria Sorvisto kertoo.

Samaan aikaan kun pahantekijöille annetaan keppiä, saavat kunnolliset mopoilijat palkinnon. Loppuvuoden aikana Liikenneturva tulee jakamaan kymmeniä lahjakortteja sellaisille Ylivieskassa tavattaville mopoilijoille, joiden ajopeli todetaan kaikin puolin lailliseksi ja turvalliseksi. Poliisilaitoksen näkökulmasta tällaista kollektiivista kampanjahenkeä seurataan kiitollisuudella ja toivotaan että vastaava yhteisvastuu leviäisi muihinkin Jokilaaksojen kuntiin, jos niissä ilmenee vastaavia tai muita turvallisuusongelmia.