Toronto on ensi vuoden ykköskohde – huokuu itärannikon tunnelmaa rennolla otteella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pohjois-Amerikan itärannikolle matkustavat suomalaiset valitsevat usein kohteekseen New Yorkin. Iso omena on toki mainio kohde kaupunkilomalle, mutta moni on jo kahlannut Manhattanin ristiin rastiin, eikä se tarjoa yksin tarjoa riittävästi uutta koettavaa. Jos ei halua hypätä auton rattiin ja laajentaa repertuaariaan roadtrippaamalla, voi kohteeksi valita myös Kanadan helmen – Toronton.

Toronto, eli ”Tronto” kuten paikalliset kaupungin lausuvat, on pakko kokea kerran elämässään etenkin, jos rakastaa kaupunkilomia ja katukulttuuria. Kaupunki yhdistelee arkkitehtuurissaan moderneja lasitorneja vanhoihin kivirakennuksiin. Mikä parasta: Toronto on todella, todella siisti.

Kaupungin julkinen liikenne on näppärä ja alueella pääsee helposti tutustumaan tunnetuimpiin turistikohteisiin. Torontolaiset ovat yleensä rentoja, sivistyneitä ja avarakatseisia. Jos haluaa, pääsee samalla reissulla katsomaan Niagaran putouksia Kanadan puolelta, jossa on huomattavasti Yhdysvaltojen puolta vähemmän turistihässäkkää.

https://www.facebook.com/travelandleisure/posts/10159212193399073