NXIVM-seksikultin johtaja tuomittiin – sai 120 vuotta vankeutta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkkiksia ja menestystä janoavia naisia riveihinsä värvännyt Keith Raniere on tuomittu 120 vuoden vankeusrangaistukseen. Hän ja hänen 14 avustajaansa oorganisoivat vuosien ajan NXIVM-verkostomarkkinointiyhtiötä, joka paljastui seksikultiksi. Naisia alistettiin, painostettiin ja käytettiin hyväksi.

Kultissa olleille naisille luvattiin upeita uramahdollisuuksia. Todellisuudessa heidät pakotettiin toimimaan seksiorjina Keith Ranierelle. Koko vyyhti nivoutui näennäistieteen väitteiden ympärille, ja hyväuskoiset naiset joutuivat nopeasti loukkuun. Heidät pakotettiin tottelemaan johtajaansa kuin olisivat olleet vapaasti käytettävää karjaa.

Naiset painostettiin laihduttamaan ja kuntoilemaan Ranieren naisihanteen mukaiseksi – eli anorektisen laihaksi. Oikeudessa ollut tuomari Nicholas Garaufis kuvaili Ranierea julmaksi, perverssiksi ja äärimmäisen vakavaksi rikolliseksi. Hän antoi Ranierelle 120 vuoden vankeustuomion lisäksi 1,75 miljoonan dollarin sakon. Tuomiot luettiin muun muassa ihmiskaupasta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, orjatyöstä ja pahoinpitelystä, New York Post uutisoi.

Seksikultin toiminta rahoitettiin sekä sen jäsenten orjatyön ja kurssimaksujen että kahden rikkaan viskitislaamon perijättären, Claire ja Sara Bronfmanin jättiomaisuuden turvin. Yksi naisia kulttiin värvänneistä on Smallville-televisiosarjassakin nähty näyttelijätär Allison Mack. Useimmat uhreista on polttomerkitty Ranieren nimikirjaimilla. Toiminta kesti noin 20 vuotta.