Pariisissa ennätysmäinen liikenneruuhka – asukkaat pakenivat uutta lockdownia

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Pariisissa aloitettiin perjantana 30. marraskuuta uudet turvatoimet koronatartuntojen vähentämiseksi. Kaupungin asukkaita on määrätty pysyttelemään kotonaan ja poistumaan vain välttämättömiin töihin ja lääketieteellisistä syistä.

Valtava määrä pariisilaisia pyrki pois kaupungista ennen keskiyöllä voimaan astunutta sulkua. Asukkaiden joukkopaon myötä kaupungin autotiet ruuhkaantuivat nopeasti. Liikenneruuhkat kasvoivat jopa yhteensä 730 kilometrin pituisiksi.

Ruuhkien pituus rikkoi Ranskan viime joulukuussa tehdyn edellisen ennätyksen, jolloin ruuhkat venyivät Pariisissa 629 kilometrin pituisiksi. Ranskassa laskettiin BBC:n mukaan toistaina jopa 47 637 koronatartuntaa ja 250 uutta koronakuolemaa. Uudet turvatoimet ovat voimassa ainakin 1. joulukuuta saakka.