Teini vaatii rahaa ja tupakkaa teräaseella uhaten Lahdessa – poliisi määräsi tiukat kiellot

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisi on asettanut 16-vuotiaan tytön tehostettuun matkustuskieltoon törkeästä ryöstöstä. Vuonna 2004 syntynyt tyttö oli vaatinut teräaseella uhaten rahaa ja tupakkaa 53-vuotiaalta naiselta Lahden Rautatienkadulla perjantaina 23. lokakuuta ennen aamuviittä.

Naisella ei ollut rahaa eikä tupakkaa, joten teini otti uhrin avaimet itselleen teräaseella uhaten. Hämeen poliisi on tutkinut tapausta törkeänä ryöstönä. Tekohetkestä löytyi videotallenne ja epäilty löydettiin sen perusteella.

Teinityttö otettiin kiinni maanantaina 26. lokakuuta. Hän on kuulustelussa myöntänyt olevansa valvontakameran tallenteella esiintyvä henkilö. Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi tytön vangitsemisen sijaan tehostettuun matkustuskieltoon rikoksesta epäillyn nuoren iän ja muiden vangitsemisvaatimuksessa esitettyjen seikkojen perusteella.