Maailman lyhyin nainen Amerikassa – rakastaa maan herkkuja ja ruokaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

World’s Smallest Woman: Meet Jyoti -niminen televisio-ohjelma kertoo maailman lyhyimmän naisen unelmasta tulla Hollywood-tähdeksi. Jyoti rakastaa amerikkalaisia asioita pienestä koostaan huolimatta. Hän pitää erityisesti maan herkuista, kuten juustonaksuista ja pitsasta.

Intialainen Jyoti Amge on saanut oman ohjelman TLC-televisiokanavalta. Hän on 62,8 senttiä pitkä. Sarjassa kuvataan naisen yritystä saavuttaa kuuluisuutta näyttelijänä. Hän on muuttanut osittain uuden uran vuoksi Amerikkaan Intian Nagpurista.

Jyoti Amge pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan 18-vuotiaana. Hän on nyt 26-vuotias. Nainen käyttää kolmen kuukauden ikäisten vauvojen vaatteita ja painaa vähemmän kuin keilapallo. Hänen on todella vaikea asioida tavallisessa kaupassa, koska hyllyt, ihmiset ja myytävät tuotteet ovat kuin jättiläisiä hänen rinnallaan.