Himohamstraaja keräsi roskia – talo oli vaarassa tuhoutua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessakin esitetty Himohamstraajat-ohjelma kertoo mielenterveysongelmista kärsivistä ihmisistä, jotka hakevat elämäänsä lohtua tavaroita keräämällä. Usein tavarat eivät ole edes käyttökelpoisia tai tarpeellisia, vaan silkkaa roskaa millä he täyttävät talonsa.

Yksi ohjelmaan osallistuneista on Laura-niminen nainen. Hän aloitti hamstraamisen sen jälkeen, kun hänen poikansa lähtivät opiskelemaan. Nainen kärsi tyhjän pesän tunteesta ja alkoi täyttää kotiaan kaikella – jopa roskalla. Hän pyysi ammattilaisilta apua kotinsa raivaamista ja myöhempää myyntiä varten.

Aluksi nainen vastusteli tavaroiden suoraa poisheittämistä, sillä hänen mukaansa ne olisi pitänyt lajitella ensin. Kuvausten aikaan keittiössä kuitenkin syttyy tulipalo kaasuliedestä ja roskista. Tämä viimein herättää Lauran ajattelemaan, kuinka vaarallista hamstraaminen on ollut.