Pane lihapata yöksi uuniin muhimaan – saat seuraavalle päivälle suussa sulavaa herkkua

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Parasta lihapata on kirpeänä syyspäivänä ja leivinuunissa lämmityksen jälkilämmössä valmistettuna. Helpoiten pataruoka syntyy, kun panee ainesosat samaan pataan ja antaa muhia 80-120 asteessa yön yli.

– Yksinkertaisimmillaan lihapadan hyvä maku syntyy maukkaan lihan ohella vain juureksista, sipulista, pippurista ja laakerinlehdestä, kuten suomalaisten suosikissa karjalanpaistissa. Kansainvälistä makua patoihin saa esimerkiksi tomaatista, yrteistä, valkosipulista, hillosipuleista, kanelista, neilikasta tai tilkasta punaviiniä, Lihatiedotus kertoo.

Lihapalat kannattaa ruskistaa pannulla ennen pataan panemista. Lihapadan paras kypsennysastia on kuumennuksen kestävä, mielellään kannellinen pata. Kannen voi tarvittaessa korvata alumiinifoliolla.