Juuri nyt: Facebook lisäsi varoitusviestin Trumpin ja Bidenin kaikkiin päivityksiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa presidentinvaaleista on tulossa odottamattoman suuri sotku, sillä vaalien ääntenlaskennan edetessä tulos on menossa todella tiukaksi. Tämä siitä huolimatta, että gallupit esittivät Bidenille selvää voittoa. Nyt molemmat ehdokkaat, Donald Trump ja Joe Biden, ovat puhuneet kansalaisille ja todenneet olevansa vaalivoittajia.

Kuva: Facebook

Molempien puheet vaalien voittamisesta ovat kuitenkin täysin ennenaikaisia, sillä ääntenlaskenta on vielä kesken ja postiääniä on suuria määriä laskematta. Tästä syystä Facebook on päättänyt ehkäistä ehdokkaiden perättömien väitteiden leviämistä lisäämällä heidän molempien päivityksiin varoitusviestin.

Vaaleissa koettiin hetki sitten odottamaton käänne, kun istuva presidentti Trump kertoi pyytävänsä korkeinta oikeutta lopettamaan vaalien ääntenlaskennan. Hän perustelee vaatimustaan sillä, että vaaleissa olisi tapahtunut vilppiä, mistä ei tässä vaiheessa ole minkäänlaisia todisteita. Jo ennen vaalipäivää kävi selville, että Trump on valmis likaisiin temppuihin, mikäli kilpailu menisi tiukalle. Nyt nuo ennusteet ovat toteutuneet.