Papukaija pelasti miehen hengen – herätti huudollaan kesken tulipalon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eric-niminen papukaija on julistettu sankariksi pelastettuaan omistajansa hengen. Australialainen mies ei nimittäin olisi todennäköisesti ilman lintua herännyt ajoissa tulipalon sytyttyä kotonaan.

Queenslandin Brisbanessa asuva Anton Nguyen kertoo heränneensä Eric-papukaijan huudettua hänen nimeään. Mies haistoi heti savun, nappasi papukaijan mukaansa ja huomasi kotinsa olevan jo liekeissä. Nguyen onnistui kuitenkin pakenemaan ulos alakerran kautta ja hälyttämään palokunnan paikalle.

Palokunnan saapuessa ilmiliekeissä olleen talon sammutuksessa kesti yli tunti. Ehjin nahoin pelastuneen Anton Nguyenin mukaan palohälyttimet olivat menneet päälle vasta papukaijan huudon jälkeen. Palon syy ei ole toistaiseksi tiedossa, uutisoi ABC.