Karu raportti Pohjois-Koreasta: Ihmiset kuolevat nälkään maan koronaleireillä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Korea tekee aukon koronaviruskartalle. Maa on ilmoittanut, että siellä ei ole virallisesti todettu yhtäkään koronavirustartuntaa. Tietoja ei voida pitää luotettavina ja maassa toimivat avustusjärjestöt viestivät toisenlaista tietoa kentältä.

Helping Hands Korea -niminen kristillinen järjestö raportoi, että koronavirusta sairastaville on järjestetty eristysleirejä. Lähellä Kiinan rajaa sijaitsevat karanteenileirit ovat myös avustusjärjestöjen tavoittamattomissa. Omaiset ovat yrittäneet salakuljettaa leireille ruokaa ja jakaa sitä aitojen takaa. Osa ihmisistä on teljetty kotiinsa.

– Leireillä on kuollut paljon ihmisiä koronaviruksen lisäksi myös nälkään. Saamieni tietojen mukaan koronavirustilanne on todella vakava Pohjois-Koreassa, kertoo järjestön edustaja Tim Peters South China Morning -lehdelle.