Korkeakoulun lukukausimaksun voi maksaa kookospähkinöillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koulujen lukukausimaksut maksetaan perinteisesti rahana, mutta eräässä indonesialaisessa korkeakoulussa ne voi kuitata myös toisenlaisella tavalla. Paikallinen restonomian oppilaitos hyväksyy niiden maksamisen kookospähkinöiden muodossa.

Venus One Tourism Academy on tarjonnut ratkaisun oppilaille, joilla on vaikeuksia maksaa lukukausimaksuja koronapandemian vuoksi. He voivat kuitata maksut tuomalla kouluun kookospähkinöitä. Oppilaitoksessa valmistetaan niistä kookosöljyä.

Oppilaitoksessa työskentelevän Wayan Pasek Adi Putran mukaan oppilaille tarjottiin alkuun osamaksuvaihtoehtoa, mutta lopulta koulu päätti ottaa käyttöön vielä joustavamman vaihtoehdon. Kookospähkinöiden ohella maksut voi kuitata ceyloninmoringan ja rohtosammakonputken lehdillä. Opiskelijat voivat myös myydä niistä valmistamiaan tuotteita kehittääkseen taitojaan yrittäjinä, uutisoi The Bali Sun.