Mies rakensi ruoka-automaatin harakoille – toimii lintujen löytämillä pullonkorkeilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varislinnut ovat nokkelia ja nopeasti uusia asioita oppivia eläimiä. Eräs keinoälyn parissa työskentelevä yhdysvaltalainen tutkija päätti kokeilla, voisiko hän opettaa pihassaan viihtyvät harakat keräämään roskia puolestaan. Tulokset olivat hämmästyttäviä.

Hans Forsberg rakensi lintujen ruokinta-automaatin, joka toimii pullonkorkeilla. Tarkoituksena oli, että harakat toisivat automaattiin ulkona lojuvia korkkeja ja muuta metalliroskaa saadakseen vastalahjaksi hieman pähkinöitä. Harakat suhtautuivat laitteeseen ensin epäluuloisesti.

Kaikki muuttui The Dodo -sivuston mukaan Forsbergin pihassa asuneiden harakoiden saatua jälkikasvua. Poikaset olivat huomattavasti aikuisia lintuja uteliaampia ja oppivat nopeasti käyttämään ruoka-automaattia. Forsbergin mukaan hänen tavoitteenaan onkin rakentaa seuraavaksi laite, joka kannustaisi lintuja keräämään pihamaalta tupakantumppeja ja muita hankalammin siivottavia roskia.