Rikinkeltainen taivas -elokuva ensi-iltaan maaliskuussa 2021 – tässä ensimmäiset maistiaiset

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Claes Olssonin ohjaaman Rikinkeltainen taivas -elokuvan tiiseri on valmis. Elokuva perustuu Kjell Westön samannimiseen menestysromaaniin. Kauniista tiiseristä näkee kurkistuksen Olssonin ja Westön luomaan maailmaan ja sen henkilöhahmojen elämään. Elokuva kuvattiin viime kesänä, minkä lisäksi sillä oli yksi kuvausjakso talvella. Ensi-iltaan ruotsinkielinen elokuva tulee maaliskuussa 2021.

Rikinkeltaisen taivaan pääroolit näyttelevät Nicke Lignell (Frej) ja Linda Zilliacus (Stella). Nuoren Frej’n roolissa nähdään Tom Rejström ja nuorena Stellana Sannah Nedergård. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Pekka Strang, joka näyttelee Alexin roolin, Wilhelm Enckell, joka näyttelee nuoren Alexin roolin sekä nuorta Lindaa näyttelevä Mimosa Willamo. Hänet palkittiin juuri parhaan naispääosan Jussi-patsaalla.

Claes Olsson on käsikirjoittanut elokuvan Westön romaanin pohjalta yhdessä Erik Norbergin kanssa. Rikinkeltaisen taivaan tuottavat Jukka Helle, Markus Selin, Hanna Virolainen sekä Claes Olsson. Elokuva on Solar Filmsin ja Nordic Film Poolin yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film. Ensi-iltaan Rikinkeltainen taivas tulee maaliskuussa 2021. Elokuva tehdään yhteistyössä Svenska Ylen kanssa ja tuotetaan Suomen elokuvasäätiön, Svenska kulturfondetin, Konstsamfundetin ja Stiftelsen Tre Smederin tuella.