Huumeiden katukaupan tehovalvonnassa poliisille lähes 19,5 kiloa marihuanaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa viikoilla 42 ja 43. Valvontaan osallistuivat kaikki Suomen poliisilaitokset. Valvonta kohdistettiin erityisesti kaduilla ja asunnoissa tapahtuvaan huumausaineiden myyntiin ja välittämiseen. Poliisilaitokset raportoivat valvonnan tulokset, jotka näkyvät alla.

125 huumausainerikosta195 huumausaineen käyttörikosta15 törkeää huumausainerikosta67 liikennejuopumusta6 väkivaltarikosta8 omaisuusrikosta77 etsintäkuulutettua

Huumausainerikosten kokonaismäärä on kasvanut voimakkaasti viime vuoteen verrattuna. Rikosepäilyihin liittyen otettiin kiinni 354 epäiltyä, joista 16 pidätettiin ja kaksi vangittiin. Ensikertalaisia oli 49 henkilöä ja alaikäisiä yhteensä kymmenen. Kotietsintöjä tehtiin yhteensä 94 kertaa ja paikanetsintöjä 85 kappaletta. Valvonnan tuloksena takavarikoitiin mittava saalis, josta listaa alla.

19,3 kiloa marihuanaa310 kannabiskasvia124 grammaa hasista82 grammaa kokaiinia1,8 kiloa amfetamiinia850 grammaa metamfetamiinia74 LSD:tä.55.000 euroa käteistä12 ampuma-asetta

– Huumausaineiden katukaupan valvontaa tehdään säännönmukaisesti ympäri vuoden päivittäistoiminnan yhteydessä, rikosylikomisario Kari Siivo Poliisihallituksesta kertoo.