Koronavirusennätys murskaksi – Yhdysvalloissa jo 120.000 uutta tartuntaa päivässä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Johns Hopkins -yliopiston suorittaman seurannan mukaan Yhdysvalloissa on nyt raportoitu 120.000 koronavirustartuntaa päivässä. Kyseessä on ennätys. Lisäksi Colorado, Illinois, Minnesota, Pennsylvania, Utah ja Wisconsin tekivät osavaltiokohtaiset ennätyksensä.

CNN:n mukaan 9,6 miljoonaa amerikkalaista on saanut koronavirustartunnan. Siihen tai virukseen liittyviin sairauksiin on kuollut yhteensä 235.000 ihmistä. Maa on ajautunut viruksen takia ahdinkoon myös taloudellisesti, sillä miljoonat ihmiset ovat jääneet työttömäksi.

Uudet tartunnat on raportoitu John Hopkinsin seurantaan 24 tunnin ajanjaksolla keskiviikkoillan ja torstai-illan välillä. Yhdysvalloissa on kiivas tunnelma myös meneillään olevan presidentinvaalikampanjan ja sen tulosten laskemisen kanssa. Amerikkalaiset ovat kuvailleet aikakautta hyvin stressaavaksi.