Kouvolan KooKoon peleistä muovittomia – jääkiekkotapahtumista vastuullisia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen metsäteollisuusyritys Kotkamills ja Kymenlaakson oma SM-tason jääkiekkojoukkue KooKoo haluavat muuttaa ottelutapahtumat muovittomiksi. Kotkamills jatkaa KooKoon pääyhteistyökumppanina myös seuraavalla liigakaudella. Osapuolet ovat sopineet sopimuskauden optiovuoden 2021–2022 käyttöönotosta.

Kotkamills valmistaa otteluihin tuotteita, joiden avulla kertakäyttöiset muoviastiat ja -välineet korvataan. Ensimmäisinä tuotteina muovittomassa tuoteperheessä KooKoo ja Kotkamills toivat kartongista valmistetut kahvikupit ja tarjoiluastiat. Sittemmin tuoteperhettä on laajennettu kahdella erikokoisella karkkikupilla, popcorn-kulholla ja fanituotteille sopivalla lahjapakkauksella.

– Uusimpana tuoteperhe laajentuu virvoitusjuomamukeilla ja tuopeilla, joilla saamme kasvatettua koko muovittoman kartonkiperheemme jo seitsemään eri tuotteeseen. On todella hienoa, että pääyhteistyökumppanimme Olvi lähtee tukemaan yhteiskuntavastuullisesti merkittävää toimintaamme ja mahdollistaa koko tuoteperheen laajenemisen, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

– Haluamme olla tässä asiassa edelläkävijöitä. Tuotteet valmistetaan alusta loppuun Kymenlaaksossa, joten siltäkin osin hiilijalanjälki pienenee ja koko Kymenlaakso toimii yhdessä, hän jatkaa ja kehuu, että jääkiekkojoukkue pystyy osaltaan toimimaan yhteiskuntavastuullisesti niin halutessaan.